Extra informatie

10 x Den Bosch. Tien perspectieven op een middelgrote stad | Olv Klijn, Joks Janssen | 9789056626471

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

10 x Den Bosch

Tien perspectieven op een middelgrote stad

Auteur:Olv Klijn, Joks Janssen

Uitgever:NAi Uitgevers

ISBN: 978-90-5662-647-1

  • Paperback
  • Nederlands
  • 324 pagina's
  • 20 nov. 2008

10x Den Bosch laat vanuit tien verschillende perspectieven zien hoe globale en lokale ontwikkelingen deze bijzondere provinciestad de afgelopen decennia hebben getransformeerd. Toonaangevende architectuur- en stedenbouwprojecten hebben nieuwe dimensies toegevoegd aan de rijkgelaagde structuur van de stad. Het verrassende beeld van ’s-Hertogenbosch dat in deze prikkelende stadsbiografie wordt opgeroepen, nodigt niet alleen uit tot een bezoek aan de stad maar ook tot nieuwe beeldvorming.

10x Den Bosch laat vanuit tien verschillende perspectieven zien hoe globale en lokale ontwikkelingen deze bijzondere provinciestad de afgelopen decennia hebben getransformeerd. Toonaangevende architectuur- en stedenbouwprojecten hebben nieuwe dimensies toegevoegd aan de rijkgelaagde structuur van de stad. Het verrassende beeld van  ’s-Hertogenbosch dat in deze prikkelende stadsbiografie wordt opgeroepen, nodigt niet alleen uit tot een bezoek aan de stad maar ook tot nieuwe beeldvorming

De invalshoeken – zoals Eilandstad, Imaginaire stad, Modelstad, Inventieve stad – zijn zo gekozen dat een breed scala aan thema’s aan bod komt. Deze refereren aan de (inter)nationale architectuur-en stedenbouwgeschiedenis en maken tegelijkertijd een verbinding met actuele ontwikkelingsprocessen in de stad. Hans Aarsman pakte voor dit boek zijn camera weer op en voorziet elk perspectief van visueel commentaar. Dit boek presenteert ’s-Hertogenbosch als een spannende collage van botsende stadsfragmenten– een samenstel van vele steden – ieder met een eigen verhaal.

Recent bekeken