Gids voor Nederlandse en Vlaamse Arboreta | Gert van Maanen, Constance Moes, Marianne van Lidth de Jeude, Martine Bakker | 9789075271522

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Gids voor Nederlandse en Vlaamse Arboreta

Auteur:Gert van Maanen, Constance Moes, Marianne van Lidth de Jeude, Martine Bakker

Uitgever:blauwdruk

ISBN: 978-90-75271-522

  • Paperback
  • Nederlands
  • 192 pagina's
  • 26 mrt. 2022

Arboreta zijn levensgrote, levende bomenverzamelingen, bedoeld voor onderwijs en onderzoek. Maar het zijn ook prachtige tuinen om doorheen te wandelen en van te genieten.

Naast wetenschappelijke arboreta bij universiteiten, bestaan er arboreta van kwekers, bosbouwers, particuliere verzamelaars of andere, publieke instanties.Het behoud van de Nederlandse arboreta staat onder druk door de ruimte die ze innemen, het gebrek aan financiële middelen om ze te onderhouden en het gemak waarmee kennis tegenwoordig wereldwijd beschikbaar is. Wat was, is en wordt de betekenis van de trotse bomentuinen van weleer? De gids voor Nederlandse en Vlaamse arboreta brengt een belangrijke deel van de bomentuinen en interessante deelcollecties in kaart, met praktische gegevens, achtergronden en foto’s. In de inleidende essays bespreken bioloog Gert van Maanen en tuinhistorica Constance Moes de wetenschappelijke en cultuurhistorische betekenis van arboreta.

Arboreta zijn levensgrote, levende bomenverzamelingen, bedoeld voor onderwijs en onderzoek. Maar het zijn ook prachtige tuinen om doorheen te wandelen en van te genieten.

Naast wetenschappelijke arboreta bij universiteiten, bestaan er arboreta van kwekers, bosbouwers, particuliere verzamelaars of andere, publieke instanties.Het behoud van de Nederlandse arboreta staat onder druk door de ruimte die ze innemen, het gebrek aan financiële middelen om ze te onderhouden en het gemak waarmee kennis tegenwoordig wereldwijd beschikbaar is. Wat was, is en wordt de betekenis van de trotse bomentuinen van weleer? Deze gids (met overzichtskaart) voor Nederlandse en Vlaamse arboreta brengt een belangrijke deel van de bomentuinen en interessante deelcollecties in kaart, met praktische gegevens, achtergronden en foto’s. In de inleidende essays bespreken bioloog Gert van Maanen en tuinhistorica Constance Moes de wetenschappelijke en cultuurhistorische betekenis van arboreta.

Met medewerking van de Nederlandse Dendrologische Vereniging.

Recent bekeken