Extra informatie

schapen tellen | Hans van der Meer | 9789025757328

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

schapen tellen

Auteur:Hans van der Meer

Uitgever:Gottmer

ISBN: 978-90-2575-732-8

  • Hardcover
  • Nederlands
  • 48 pagina's
  • 1 mei 2014

Fotograaf Hans van der Meer werd bij een groot publiek bekend door Hollandse velden. In het boek 'Schapen tellen' staan geen voetbalvelden maar schapen centraal.

Deze dieren hebben de neiging om op een kluitje te gaan staan en dat vergemakkelijkt het tellen niet. Dat ondervond Hans van der Meer toen hij op de boerderij van een bevriende boer paste en dagelijks moest nagaan of alle 39 schapen nog wel in de wei stonden. Hij telde er dan weer 42, dan weer 36.

In 'Schapen tellen' staat op iedere foto een groep schapen: voor kinderen een uitdaging om goed te kijken en het juiste aantal schapen te tellen.

Fotograaf Hans van der Meer werd bij een groot publiek bekend door Hollandse velden. Een fotoboek over de onderste regionen van het amateurvoetbal met een tekst van Jan Mulder. Daarna breidde hij zijn werkgebied uit naar Europa en dat leidde in 2006 tot een tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen en het boek: Europese velden. Landschap van het amateurvoetbal.

In het boek 'Schapen tellen' staan geen voetbalvelden maar schapen centraal. Deze dieren hebben de neiging om op een kluitje te gaan staan en dat vergemakkelijkt het tellen niet. Dat ondervond Hans van der Meer toen hij op de boerderij van een bevriende boer paste en dagelijks moest nagaan of alle 39 schapen nog wel in de wei stonden. Hij telde er dan weer 42, dan weer 36.

In 'Schapen tellen' staat op iedere foto een groep schapen: voor kinderen een uitdaging om goed te kijken en het juiste aantal schapen te tellen.

- Gekozen tot een van de Best Verzorgde Boeken 2008!


Recent bekeken