Extra informatie

OASE 51. Rearrangements, a Smithson's Celebration | 9789061685579

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

€ 17,50

Direct uit voorraad leverbaar

OASE 51. Rearrangements, a Smithson's Celebration

Auteur:Like Bijlsma, François Claessens, Wouter Deen, Udo Garritzmann, Christoph Grafe, Vincent Kompier, Marcel Musch, Ivan Nio, Eireen Schreurs, Lara Schrijver, Mechthild Stuhlmacher, Dirk van den Heuvel

Uitgever:SUN

ISBN: 9789061685579

  • Paperback
  • Nederlands, Engels
  • 96 pagina's
  • 1 jan. 1999

OASE 51 is gewijd aan Alison en Peter Smithson.Het bevat geen uitputtende beschouwing van hun werk; veeleer is het een momentopname in de bestudering en receptie ervan zoals die onder meer in Nederland plaatsvinden, en dan met name aan de Delftse faculteit bouwkunde.

OASE 51 is gewijd aan Alison en Peter Smithson.Het bevat geen uitputtende beschouwing van hun werk; veeleer is het een momentopname in de bestudering en receptie ervan zoals die onder meer in Nederland plaatsvinden, en dan met name aan de Delftse faculteit bouwkunde. Deze receptie gaat terug tot 1963 toen de Smithsons samen met andere Team 10 architecten de Delftse afdeling bezochten in het kader van het ontwerpseminar Indesem. Het onderzoek naar het werk van de Smithsons krijgt pas begin jaren tachtig een meer substantiële vorm wanneer Alison en Peter Smithson na het overlijden van Jaap Bakema voor een jaar diens leerstoel in Delft bekleden. De betrokkenheid van de samenstellers en auteurs van dit nummer gaat dan ook verder dan een afstandelijke, wetenschappelijke benadering.

Recent bekeken