Extra informatie

Kijken naar Overvecht

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Looking at Overvecht - Kijken naar Overvecht

Other ways of picturing the post-war housing estate - De naoorlogse woonwijk anders in beeld gebracht

Auteur:Renée Kool, Neeltje ten Westenend

Uitgever:Renée Kool

ISBN: 978-90-804807-0-4

  • Paperback incl. DVD
  • Nederlands, Engels
  • 156 pagina's
  • 4 nov. 2011

Op uitnodiging van de gemeente Utrecht ondernamen beeldend kunstenaar Renée Kool en ontwerper Neeltje ten Westenend, in samenwerking met Henriette Waal, een zoektocht naar de genius loci van Overvecht. Het resulteerde in twee filmwerken die – elk op eigen wijze - een ander beeld van deze naoorlogse wijk laten zien: Perfect Day (Neeltje ten Westenend) en Overvecht zo tussen ’64 en ’76 (Renée Kool). Dit boek, met een DVD van beide werken, gaat in op de achterliggende ideeën, het onderzoek en de gekozen methodes.

Op uitnodiging van de gemeente Utrecht ondernamen beeldend kunstenaar Renée Kool en ontwerper Neeltje ten Westenend, in samenwerking met Henriette Waal, een zoektocht naar de genius loci van Overvecht. Het resulteerde in twee filmwerken die – elk op eigen wijze – een ander beeld van deze naoorlogse wijk laten zien: Perfect Day (Neeltje ten Westenend) en Overvecht zo tussen ’64 en ’76 (Renée Kool). Dit boek, met een DVD van beide werken, gaat in op de achterliggende ideeën, het onderzoek en de gekozen methodes.

Door de wijze waarop zij Overvecht in beeld brengen, leveren Ten Westenend en Kool een nieuwe bijdrage aan het gesprek over de waardering van naoorlogse wijken en de mogelijkheden voor herontwikkeling. Met bijdragen van Paul Meurs, Saskia Pieterse, Leeke Reinders en Maeve Connolly.

Recent bekeken