Heeft u hulp nodig ?
Voor meer informatie:
Voor meer informatie over het bestelproces Bekijk FAQ

IABR–DOWN TO EARTH: THE BIBLIOGRAPHY

IABR–DOWN TO EARTH: THE BIBLIOGRAPHY

De naam van de 9e editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam, DOWN TO EARTH, ontleende hoofdcurator George Brugmans aan de titel van de Engelse vertaling van het boek Où aterrir? van Bruno Latour, waarin deze Franse filosoof stelt dat dit nu onontkoombaar onze nieuwe politieke, sociale en culturele opgave is, dat we al ons handelen moeten herdefiniëren als dat wat ons terugvoert naar de aarde. Inderdaad, waar kunnen we landen? Kunnen we ons als het ware opnieuw vestigen op planeet Aarde, in een duurzame balans met andere levensvormen en één met de natuur?

Er zijn veel uitstekende boeken gepubliceerd over de kwesties en uitdagingen die deze biennale aan de orde komen, over economie en ecologie, over politiek en filosofie, en natuurlijk over ontwerp. DOWN TO EARTH: THE BIBLIOGRAPHY bestaat uit een zestigtal boeken die Brugmans en Thijs van Spaandonk, mede-curator van deze tentoonstelling, inspireerden.


Vanaf 9 juni 2021 openen de tentoonstellingen RECLAIMING THE COMMONS en WATERSCHOOL M4H+ in Merwe-Vierhavens in Rotterdam en op 3 juli opent tentoonstelling THE HIGH GROUND in de Biesboschhal in Dordrecht. Meer informatie en hoe een time slot te reserveren vind je hier.