Extra informatie

Historische atlas van Rotterdam. De groei van de stad in beeld | Paul van de Laar, Mies van Jaarsveld | 9789460041051

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Historische atlas van Rotterdam

De groei van de stad in beeld

Auteur:Paul van de Laar, Mies van Jaarsveld

Uitgever:Vantilt

ISBN: 978-94-6004-105-1

  • Paperback
  • Nederlands
  • 80 pagina's
  • 16 jun. 2012

De Historische atlas van Rotterdam brengt de ontwikkeling van de stad vanaf haar ontstaan in kaart. De atlas laat zien hoe Rotterdam van een landstad veranderde in een fraaie koopmansstad, vol prestigieuze gebouwen en deftige koopmanshuizen. Na 1880 groeide Rotterdam uit tot een moderne, bloeiende havenstad, waarvan in mei 1940 de binnenstad door het Duitse bombardement bijna volledig werd verwoest.
De bewogen, van tijd tot tijd onstuimige geschiedenis van onze belangrijkste havenstad wordt door kaarten en illustraties toegankelijk in beeld gebracht.

De Historische atlas van Rotterdam brengt de ontwikkeling van de stad vanaf haar ontstaan in kaart. De atlas laat zien hoe Rotterdam van een landstad veranderde in een fraaie koopmansstad, vol prestigieuze gebouwen en deftige koopmanshuizen. Na 1880 groeide Rotterdam uit tot een moderne, bloeiende havenstad, waarvan in mei 1940 de binnenstad door het Duitse bombardement bijna volledig werd verwoest. De bewogen, van tijd tot tijd onstuimige geschiedenis van onze belangrijkste havenstad wordt door kaarten en illustraties toegankelijk in beeld gebracht.

Paul van de Laar is directeur collecties en wetenschappelijk onderzoek van Museum Rotterdam. Hij bekleedt de Jurriaanse-leerstoel ‘Geschiedenis van Rotterdam’ aan de Erasmus Universiteit. Mies van Jaarsveld heeft als onderzoeksassistent aan dezelfde leerstoel aan deze publicatie meegewerkt.

Recent bekeken