Freestyle 02. Seoulutions | Bart Reuser, NEXT Architects | 9789461901316

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

€ 15,00

Nog 1 exemplaar beschikbaar!

Freestyle 02. Seoulutions

Auteur:Bart Reuser, NEXT Architects

Uitgever:BNA

ISBN: 978-94-6190-131-6

  • Paperback
  • Nederlands
  • 3 jul. 2012

In de serie Freestyle schrijven architecten openhartig over hun fascinaties. Bart Reuser van NEXT Architects vertelt in deze editie over de continue transformatie van de wijk Hongdae in Seoul. Het resultaat: een warm pleidooi voor dynamische stedenbouw.

Bart Reuser (NEXT architects) is gefascineerd door de eindeloze transformatie van de wijk Hongdae in Seoul. Hij deelt zijn fascinatie in ‘Freestyle 02. Seoulutions’, de tweede editie in een serie collector’s items van BNA Onderzoek. Het is een verslag van de zoektocht naar de sturende krachten achter unieke oplossingen voor de stad, de ‘Seoulutions’, maar het is ook een ode aan Hongdae en aan de dynamische stad.

Bart Reuser: ‘Hongdae bezoeken is mooi, maar terugkomen in Hongdae is nog mooier. Alleen degene die terugkomt in Hongdae ziet het tempo waarmee deze wijk transformeert en is getuige van de bijzondere relatie die deze wijk heeft met zoiets ongrijpbaars als de tijd. Dat werd mijn fascinatie. Niet de stad zelf, maar de verandering die zij doormaakt.’

De verandering van de wijk zit in de verandering van haar gebouwen. Zo werd een restaurant via een speelhal een discotheek en transformeerde een parkeerplaats tot winkel. In Seoulutions brengt Reuser Hongdae in beeld en trekt daaruit lessen voor Nederland. Het resultaat is een warm pleidooi voor een meer dynamische stedenbouw.

Klanten die dit kochten, kochten ook:

Recent bekeken