Extra informatie

First Read This. Systems Engineering in Practice

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

First Read This

Systems Engineering in Practice

Auteur:Ed van Hinte, Michel van Tooren

Uitgever:010

ISBN: 978-90-6450-643-7

  • Paperback
  • Engels
  • 224 pagina's
  • 13 nov. 2008

First Read This biedt hulpmiddelen om in de gaten te houden waar in het plan en op welk onderdeel je aan het werk bent. Deze rijk geïllustreerde publicatie biedt talloze voorbeelden van projecten die succesvol waren of juist mislukten, waarvan sommige nogal dramatisch. De nadruk licht op de luchtvaartindustrie, maar diverse andere werkterreinen komen ook aan bod: variërend van verpakking voor een USB-stick tot defensieplannen. Onderdeel van het boek is een uitneembaar grafisch overzicht van alle hulpmiddelen. First read this is geen garantie tegen missers, maar helpt de lezer wel tegelijk creatief en voorzichtig te zijn.

In tegenstelling tot wat de naam doet voorkomen is Systems Engineering geen exacte wetenschap met vastliggende antwoorden of een garantie voor goede kwaliteit. Het is vooral een medium voor communicatiemanagement bij grootschalige ontwikkelingsprojecten. Menselijk gedrag is bepalend voor het succes van dergelijke projecten. Het maken van zoiets complex als de Airbus 380, een tunnel tussen Spanje en Afrika of de Titanic vergt de betrokkenheid van talrijke mensen die intelligent, behulpzaam, grappig en genereus zijn, maar ook bekrompen, jaloers, ongeïnteresseerd, hebberig, cynisch of gewoon dom. Duizenden mensen werken samen, waarvan velen elkaar nooit ontmoeten.

First Read This biedt hulpmiddelen om in de gaten te houden waar in het plan en op welk onderdeel je aan het werk bent. Deze rijk geïllustreerde publicatie biedt talloze voorbeelden van projecten die succesvol waren of juist mislukten, waarvan sommige nogal dramatisch. De nadruk licht op de luchtvaartindustrie, maar diverse andere werkterreinen komen ook aan bod: variërend van verpakking voor een USB-stick tot defensieplannen. Onderdeel van het boek is een uitneembaar grafisch overzicht van alle hulpmiddelen. First read this is geen garantie tegen missers, maar helpt de lezer wel
tegelijk creatief en voorzichtig te zijn.

Recent bekeken