Extra informatie

Dutch Design Jaarboek 2010 | Glenn Adamson, Rick Poynor, Aaron Betsky Vincent van Baar, Bert van Meggelen, Timo de Rijk | 9789056627553

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

€ 29,50

Direct uit voorraad leverbaar

Dutch Design Jaarboek 2010

Auteur:Glenn Adamson, Rick Poynor, Aaron Betsky Vincent van Baar, Bert van Meggelen, Timo de Rijk

Uitgever:NAi Uitgevers

ISBN: 978-90-5662-755-3

  • Paperback
  • Nederlands, Engels
  • 216 pagina's
  • 1 okt. 2010

Het Dutch Design Jaarboek is hét overzicht van de beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2009-2010.

Het Dutch Design Jaarboek is hét overzicht van de beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2009-2010.

Het Nederlandse design heeft internationaal furore gemaakt met vernieuwende en opzienbarende werk van vormgevers. De redactie van het Dutch Design Jaarboek, gevormd door Timo de Rijk, Antoine Achten, Vincent van Baar en Bert van Meggelen, presenteert dit jaar opnieuw een overzicht. Aan bod komen de ruim 50 beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2009–2010. Met ontwerpen van onder anderen; Maarten Baas, Aldo Bakker, G-Star, Joost Grootens, Hans van Heeswijk, John Körmeling, Rem D. Koolhaas, Lernert & Sander, MVRDV, Piet Parra, Letman & Sprey, Studio Dumbar, Merkx+Girod, Studio Job, Bertjan Pot, Scholten & Baijings, Koen van Velsen, Jeroen Vinken en West 8.

Drie toonaangevende internationale critici Glenn Adamson, Aaron Betsky en Rick Poynor geven in hun essay hun visie op de positie en de huidige kenmerken van het Nederlandse ontwerpen. Een aanvullende selectie van enkele tientallen belangrijke evenementen, publicaties en tentoonstellingen op het vakgebied geeft verder inhoud aan het ontwerpdebat in deze periode. Deze tweetalige publicatie is interessant voor een breed publiek met een interesse in Nederlands ontwerp.

Recent bekeken