Extra informatie

Copy Paste. Bad Ass Copy Guide | Winy Maas, Felix Madrazo, Bernard Hulsman | 9789462081642

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Copy Paste

Bad Ass Copy Guide

Auteur:Winy Maas, Felix Madrazo, Bernard Hulsman, The Why Factory

Uitgever:nai010

ISBN: 978-94-6208-164-2

  • Paperback
  • Engels
  • 320 pagina's
  • 24 okt. 2017

New! A new face! A new style! Worldwide, there is talk of a cult of novelty. This is also true in architecture, where architects compete against each other in terms of innovation and originality. The Why Factory does things differently, and in Copy Paste, it explores the possibilities of copying in architecture.

Nieuw! Een nieuw gezicht! Een nieuwe stijl! Er is wereldwijd sprake van een nieuwheidscultus. Ook in de architectuur, waar architecten elkaar bevechten met vernieuwing en originaliteit. The Why Factory doet het anders en verkent in Copy Paste de mogelijkheden van het kopiëren in de architectuur.

Wat zijn eigenlijk nog echt originele ideeën in de architectuur? Is het niet beter om te vragen wat iemand toevoegt aan het gegeven repertoire en dat te evalueren? In de wetenschap is het heel gebruikelijk om originaliteit in dat opzicht te definiëren. Een dergelijke houding lijkt een taboe in de architectuur. Nu is de tijd gekomen om een einde te maken aan dit obsessieve nastreven van uniek auteurschap. The Why Factory brengt de gezichtspunten over het dilemma van kopiëren in architectuur bijeen, samen met de ethische en juridische verplichtingen. Dit boek bevat een veelzijdige gids voor het kopiëren, het verkent de mogelijkheden door middel van een ruime set van scenario's met behulp van allerlei gereedschappen.

Recent bekeken