Additional Material

Blauwe economie. 10 jaar, 100 innovatieve projecten, 100 miljoen banen

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

Blauwe economie

10 jaar, 100 innovatieve projecten, 100 miljoen banen

Author:Gunter Pauli

Publisher:Nieuw Amsterdam

ISBN: 978-90-4681-320-1

  • Paperback
  • Dutch
  • 336 Pages
  • Jun 16, 2012

Duurzaam produceren en consumeren is echt mogelijk

Door goed naar natuurlijke systemen te kijken, kunnen we komen tot een duurzame manier van produceren en consumeren. Dat is wat Gunter Pauli, voormalig directeur van Ecover en lid van de Club van Rome, laat zien in Blauwe economie, dat al in meer dan 34 talen is vertaald. Kennis van de wijze waarop organismen – van bacteriën en weekdieren tot reptielen en zoogdieren – zijn gevormd en functioneren, kan ons helpen oplossingen te formuleren voor de vele uitdagingen in de nabije toekomst.

Duurzaam produceren en consumeren is echt mogelijk

Door goed naar natuurlijke systemen te kijken, kunnen we komen tot een duurzame manier van produceren en consumeren. Dat is wat Gunter Pauli, voormalig directeur van Ecover en lid van de Club van Rome, laat zien in Blauwe economie, dat al in meer dan 34 talen is vertaald. Kennis van de wijze waarop organismen – van bacteriën en weekdieren tot reptielen en zoogdieren – zijn gevormd en functioneren, kan ons helpen oplossingen te formuleren voor de vele uitdagingen in de nabije toekomst. Het kweken van paddestoelen op pulp uit de koffiebonenteelt, het gebruik van slachtafval in de wormenteelt, het opvangen van waterdamp op de manier waarop de Namibische woestijnkever dat doet en een efficiëntere opwekking van zonne-energie volgens het proces van fotosynthese zijn slechts enkele voorbeelden van de honderd innovatieve en duurzame productiemethoden.

Zonder twijfel zullen deze veelbelovende projecten een belangrijke inspiratiebron vormen voor (aankomende) ondernemers en politici, en onze manier van produceren en consumeren ingrijpend veranderen.

Recently viewed