Extra informatie

Hunch 12 Bureaucracy | Salomon Frausto, Berlage Institute | 9789056626907

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

€ 22,50

Nog 1 exemplaar beschikbaar!

Hunch 12. Bureaucracy

Auteur:Salomon Frausto

Uitgever:NAi Uitgevers, Berlage Institute

ISBN: 978-90-5662-690-7

  • Paperback
  • Engels
  • 176 pagina's
  • 1 apr. 2009

Hunch 12 bevat twaalf prikkelende bijdragen van vooraanstaande en opkomende architecten, critici en wetenschappers die de rol van de bureaucratie in de totstandkoming van hedendaagse architectuur onderzoeken

Hunch 12 bevat twaalf prikkelende bijdragen van vooraanstaande en opkomende architecten, critici en wetenschappers die de rol van de bureaucratie in de totstandkoming van hedendaagse architectuur onderzoeken.

De praktijk van architectuur is er een van opdrachtgevers tevreden stellen, aan bouwvoorschriften voldoen, fondsen werven en politieke steun zien te krijgen om de architectuur verwezenlijkt te krijgen. De auteurs gaan in op de specifieke factoren die bepalend zijn voor de gebouwde omgeving: van overheidsvoorschriften en nieuwe organisatiemodellen voor de beroepspraktijk tot contrasterende vormen van stedenbouw en uiteenlopende interpretaties van economische waarde in relatie met cultureel kapitaal. Daarnaast bieden ze bouwkundige speculaties, kritisch commentaar en historische perspectieven ter heroverweging van deze processen, om invloed te kunnen uitoefenen op de gebouwen en steden van vandaag en morgen.

Naast deze actuele bijdragen – die vergezeld gaan van kanttekeningen in de vorm van korte verhalen, annotaties, terminologielijsten en overzichten – zijn in dit nummer vier teksten van elk duizend woorden en een visueel essay opgenomen, waarin wordt gereflecteerd op de bredere theoretische aspecten van de architectuurcultuur.

Met bijdragen van: Roel Backaert, Chris Barker, Michael Cadwell, Keller Easterling, Kersten Geers, Henry-Russell Hitchcock, David Knight, Thomas A.P. van Leeuwen,Reinhold Martin, Gabriele Mastrigli, Antoni Negri, Joan Ockman, Gregg Pasquarelli / SHoP Architects, Andreas Ruby, Erik Sigge, Martino Stierli, Pier Paolo Tamburelli, Martino Tattara, Enrique Walker, Finn Williams

Recent bekeken