Additional Material

Het grote boerderijen boek | Ben Kooij, Judith Toebast | 9789040007583

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

Het grote boerderijen boek

Author:Ben Kooij, Judith Toebast

Publisher:WBOOKS

ISBN: 978-90-4000-758-3

  • Hardcover
  • Dutch
  • 384 Pages
  • May 29, 2013

‘De' boerderij bestaat niet: iedere regio in Nederland kent haar eigen type boerderij. In Het Grote Boerderijen Boek passeren al deze verschillende boerderijen de revue.

Het Grote Boerderijen Boek geeft een gevarieerd beeld van de Nederlandse boerderijen vroeger en nu. Verschillende typen en streekgebonden boerderijen komen aan bod. Ook is er aandacht voor bijgebouwen, interieurs, het werk van de boer en de boerin, de bewoners en de bezoekers en het dagelijks leven op de boerderij. Behalve de vele fraaie foto's uit verschillende bronnen zijn er interessante kaderteksten opgenomen die bouwhistorische, archeologische en historisch-landschappelijke aspecten van de boerderij belichten.

‘De' boerderij bestaat niet: iedere regio in Nederland kent haar eigen type boerderij. In Het Grote Boerderijen Boek passeren al deze verschillende boerderijen de revue.

Het Grote Boerderijen Boek geeft een gevarieerd beeld van de Nederlandse boerderijen vroeger en nu. Verschillende typen en streekgebonden boerderijen komen aan bod. Ook is er aandacht voor bijgebouwen, interieurs, het werk van de boer en de boerin, de bewoners en de bezoekers en het dagelijks leven op de boerderij. Behalve de vele fraaie foto's uit verschillende bronnen zijn er interessante kaderteksten opgenomen die bouwhistorische, archeologische en historisch-landschappelijke aspecten van de boerderij belichten. Ook is er een reeks kunstwerken over boerderijen uit de Rijkscollectie in het boek opgenomen.

Een groep van specialisten van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft een breed en gevarieerd beeld samengesteld, zowel in tijd als in onderwerp. Iedereen zal de eigentijdse en nostalgische beelden van voor de Tweede Wereldoorlog aanspreken. Maar ook de boerderijen in een moderne context, al dan niet nog agrarisch in gebruik, komen ruim aan bod. Het Grote Boerderijen Boek is een must voor iedereen met interesse in boerderijen.

Recently viewed