Additional Material

10 x Den Bosch. Tien perspectieven op een middelgrote stad | Olv Klijn, Joks Janssen | 9789056626471

Double click on above image to view full picture

Zoom Out
Zoom In

10 x Den Bosch

Tien perspectieven op een middelgrote stad

Author:Olv Klijn, Joks Janssen

Publisher:NAi Uitgevers

ISBN: 978-90-5662-647-1

  • Paperback
  • Dutch
  • 324 Pages
  • Nov 20, 2008

10x Den Bosch laat vanuit tien verschillende perspectieven zien hoe globale en lokale ontwikkelingen deze bijzondere provinciestad de afgelopen decennia hebben getransformeerd. Toonaangevende architectuur- en stedenbouwprojecten hebben nieuwe dimensies toegevoegd aan de rijkgelaagde structuur van de stad. Het verrassende beeld van ’s-Hertogenbosch dat in deze prikkelende stadsbiografie wordt opgeroepen, nodigt niet alleen uit tot een bezoek aan de stad maar ook tot nieuwe beeldvorming.

10x Den Bosch laat vanuit tien verschillende perspectieven zien hoe globale en lokale ontwikkelingen deze bijzondere provinciestad de afgelopen decennia hebben getransformeerd. Toonaangevende architectuur- en stedenbouwprojecten hebben nieuwe dimensies toegevoegd aan de rijkgelaagde structuur van de stad. Het verrassende beeld van  ’s-Hertogenbosch dat in deze prikkelende stadsbiografie wordt opgeroepen, nodigt niet alleen uit tot een bezoek aan de stad maar ook tot nieuwe beeldvorming

De invalshoeken – zoals Eilandstad, Imaginaire stad, Modelstad, Inventieve stad – zijn zo gekozen dat een breed scala aan thema’s aan bod komt. Deze refereren aan de (inter)nationale architectuur-en stedenbouwgeschiedenis en maken tegelijkertijd een verbinding met actuele ontwikkelingsprocessen in de stad. Hans Aarsman pakte voor dit boek zijn camera weer op en voorziet elk perspectief van visueel commentaar. Dit boek presenteert ’s-Hertogenbosch als een spannende collage van botsende stadsfragmenten– een samenstel van vele steden – ieder met een eigen verhaal.

Recently viewed